PodcastyWolfcast

Wolfcast 11: Otázka paměti (pamětí)

Paměť, to je záludnost. A nejen počítačová! O té ale víme, že může být pomalá, nedostatečná, selhávající anebo různého typu.

Že bude zapotřebí nějaký druh paměti, to bylo jasné konstruktérům počítačů od prvních chvil. Jak ale bude vypadat, co všechno bude podporovat a kolik jí bude zapotřebí, na to přicházeli dlouhé dekády. Michal Rybka s vámi projde celou cestu od paměťových modulů vesmírných letů Apollo s kapacitou 2048 slov až po vysoké GB v moderních telefonech a počítačích. Bude to strhující povídání, jak ho umí jen Michal a byla by chyba se k jeho výpravě do dějin IT, ale i 20. století nepřidat.

WOLFCAST O HISTORII PAMĚTI SI POSLECHNĚTE ZDE! (KLIKNĚTE)

V minulém Wolfcastu o historii myší prvně vystoupil Martin Vaňo jako nový moderátor a tento Wolfcast je také neobvyklý. Michal a Martin totiž zasedli k mikrofonům ve svých domovech, protože venku řádí doba zlá koronavirová. Celé natáčení tak probíhalo neobvykle, zvuková kvalita je přesto velmi dobrá a dokazuje nám, ale hlavně vám, že tým Retro Nation si dokáže poradit i v ne úplně ideálních podmínkách.

A kdybyste to nevěděli, Michal nedávno probral třeba procesory, paměťová média, grafické karty a klávesnice a myši.

Kde všude najdete podcasty Retro Nation?

Anchor
Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts
Overcasts
Pocket Casts
Radio Public
RSS Anchoru pro vaše podcastové aplikace
RSS Patreonu pro vaše podcastové aplikace

O podcastech Retro Nation

Wolfcast je série ohlédnutí za historickým hardwarem i hrami. Novinář a spisovatel Michal Rybka se sbírání historického hardwaru a informací o jeho vývoji věnuje celoživotně. Michal je kurátorem Alza Muzea a spolupracovníkem PCTuning.cz.

Wolfcast vychází 2x měsíčně. Pravidelně se střídá s Retro Notami od hudebního publicisty Jardy Konáše. Jednoduše řečeno: 2x měsíčně vychází Retro noty, 2x měsíčně Wolfcast. Občas do toho přiskočí rozhovor Pavla Dobrovského s lidmi od her v sérii Talk to… Nové i starší podcasty najdete na výše uvedených odkazech vždy v pondělí.

Podcasty a další obsah RetroNation.cz můžeme natáčet kvůli podpoře od komunity na Patreonu. Děkujeme vám za ni! Jakékoliv dotazy a připomínky pište na email retronationrulez@gmail.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *