PodcastyRetro noty

Retro noty 39: Lovecraft a herní hudba

H. P. Lovecraft, to je silné jméno. A jeho dílo? To se stalo inspirací mnoha her. Jak je tom jejich hudba vám řekne Jarda Konáš.

Spisovatel H. P. Lovecraft není jen jedním ze zakladatelů moderního hororu. Dnes jeho dílo prosáklo prakticky do všech forem popkultury: hudby, filmu, komiksů i videoher. A protože nedávno vyšla nová hra Arkham Horror: Mother’s Embrace, přišel skvělý čas ohlédnout se za historií Lovecraftem inspirovaných her a hudbou, která v nich zněla.

RETRO NOTY O HUDBĚ V HRÁCH PODLE LOVECRAFTOVA DÍLA POSLOUCHJTE ZDE! (KLIKNĚTE)

Tak jako se za posledních třicet let změnila videoherní technologie, změnily se samozřejmě i soundtracky v hororových hrách. Od dřevního broukání v Shadow of the Comet přes napínavou Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (do temných koutů téhle hry jsme se už dívali v Artefasktu) až po filmové rozpětí The Sinking City, to všechno v sobě nese takové stopy děsu, že by si John Carpenter pomlaskával. V aktuálních Retro notách vás zveme na procházku děsivým světem H. P. Lovecrafta a hudbou, ze které vás, věřte nám, zamrazí.

Kde všude najdete podcasty Retro Nation?

Anchor
Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts
Overcasts
Pocket Casts
Radio Public
RSS Anchoru pro vaše podcastové aplikace
RSS Patreonu pro vaše podcastové aplikace

O Retro notách a podcastech Retro Nation

Retro noty jsou výpravami do říše (nejen) herní hudby a jejích skladatelů. Novinář Jarda Konáš si vybírá zajímavé skladatele nebo hudbu ze známých sérií a rozebírá je na ploše půl hodiny. Jarda je redaktorem Headlineru a autor úspěšných internetových pořadů Hudební masakry a Příběh písně.

Retro noty vychází 2x měsíčně. Pravidelně se střídají s hardwarovým Wolfcastem novináře Michala Rybka. Jednoduše řečeno: 2x měsíčně vychází Retro noty, 2x měsíčně Wolfcast. Nové i starší podcasty najdete na výše uvedených odkazech vždy v pondělí.

Podcasty a další obsah RetroNation.cz můžeme natáčet kvůli podpoře od komunity na Patreonu. Děkujeme vám za ni! Jakékoliv dotazy a připomínky pište na email retronationrulez@gmail.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *