PodcastyRetro noty

Retro noty 47: Kelly Bailey a svět Half-Life

Gordon Freeman, G-Man, ikonické zvuky a… hudba? Jarda Konáš přináší rozbor jejího vlivu na vyprávění legendárního Half-Life a Half-Life 2! Ruku v ruce s tím představí i profil Kellyho Baileyho, který se na hrách podepsal více, než byste u běžného skladatele čekali.

Série Half-Life je fenomén sám o sobě. Proslavila společnost Valve, která se najednou na trhu jevila jako solitér, který si hry dělá po svém a posouvá hranice toho, co hráči můžou v rámci herního vyprávění zažít. A jakkoliv postupně vydávané datadisky k prvnímu dílu postupně ztrácely na kvalitě a některé konzolové porty dnes skončily raději v zapomnění, po několika letech Valve přišli s Half-Life 2 a své vizionářství v herní branži definitivně stvrdili.

RETRO NOTY O KELLYM BAILEYEM A HALF-LIFE USLYŠÍTE ZDE! (KLIKNĚTE)

Není náhoda, že na hudbě a zvucích k oběma dílům pracoval Kelly Bailey. Nenápadný chlapík, který do Valve nastoupil jako programátor a level designer, svým progresivním přístupem k práci s audiem dokonale podtrhl atmosféru, tempo i napětí celé hry. Tento díl Retro not proto věnujeme právě Kelly Baileymu a fascinujícímu příběhu, který vznik hudby a zvuků ze světa Half-Life doprovází.

Kde všude najdete podcasty Retro Nation?
Anchor
Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts
Overcasts
Pocket Casts
Radio Public
RSS Anchoru pro vaše podcastové aplikace
RSS Patreonu pro vaše podcastové aplikace

O Retro notách a podcastech Retro Nation

Retro noty jsou výpravami do říše (nejen) herní hudby a jejích skladatelů. Novinář Jarda Konáš si vybírá zajímavé skladatele nebo hudbu ze známých sérií a rozebírá je na ploše půl hodiny. Jarda je redaktorem Headlineru a autor úspěšných internetových pořadů Hudební masakry a Příběh písně.

Retro noty vychází 2x měsíčně. Pravidelně se střídají s hardwarovým Wolfcastem novináře Michala Rybka. Jednoduše řečeno: 2x měsíčně vychází Retro noty, 2x měsíčně Wolfcast. Nové i starší podcasty najdete na výše uvedených odkazech vždy v pondělí.

Podcasty a další obsah RetroNation.cz můžeme natáčet kvůli podpoře od komunity na Patreonu. Děkujeme vám za ni! Jakékoliv dotazy a připomínky pište na email retronationrulez@gmail.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *