DefragRETRO TV

Defrag: Šigeru Mijamoto a jeho dílo

Víte, co má Mario společného s Pepkem námořníkem? Proč hráči Famiconu křičeli do ovladače při hraní Zeldy? A že za to může jistý pán, kterému se přezdívá Spielberg moderních videoher?

Šigeru Mijamoto představuje špičku herního ledovce více jak čtyři desetiletí a jeho jméno naleznete v titulcích více jak sta titulů. A přitom chtěl být původně kreslířem manga komiksů. V novém dílu pořadu Defrag vám Marek Bílek a Kuba Mokříš přiblíží jeho celoživotní tvorbu, ve které nemohou chybět kultovní jména herních postav, jako je Donkey Kong, Mario, Zelda nebo Pikmin. A třeba i prozradí, proč u sebe Šigeru pořád nosí kapesní metr.

DEFRAG O PRÁCI ŠIGERU MIJAMOTA SLEDUJTE OD 18:00 ZDE! (KLIKNĚTE)

Defrag je novým pořadem Retro Nation pro rok 2021. Marek Bílek a Kuba Mokříš v něm budou prezentovat historii studia, herní série anebo samostatného vývojáře. To udělali už v prvním Defragu o Jordanu Mechnerovi, autorovi Prince of Persia. Dále vám nabídli historii ID Software a sérii Command & Conquer. Marek a Kuba budou v době premiéry na chatu a budou reagovat na dotazy i připomínky. Uvítáme jakékoliv připomínky, které k Defragu budete mít, aby byl ještě lepší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *