NewsPodcastyRetro noty

Retro noty 79: Děsivé hudební světy Jasona Gravese

Jason Graves je mezi herními skladateli tak trochu unikát. Vystudovaný skladatel, profesionál, co se roky živil celkem rutinní prací pro reklamu a rádia, jednoho dne čirou náhodou dostal zakázku na herní soundtrack. A během toho měsíce práce si uvědomil, že tohle je přesně to, co chtěl celý život dělat.

PODCAST SI MŮŽETE POSLECHNOUT NA SPOTIFY (KLIKNĚTE!)

To se stalo před dvaceti lety a od té doby má Graves na kontě obdivuhodný počet her, z nichž se řada stala komerčními hity. Tomb Raider, Far Cry Primal, Until Dawn, Dead Space, Devil May Cry, několik titulů ze světa Star Treku a opravdu nepočítaně dalších. Etabloval se hlavně jako autor hororových a sci-fi soundtracků, ale dokázal se dobře vypořádat i s úplně jinými žánry včetně dětských her. A právě životu a dílu Jasona Gravese se věnujeme v tomto dílu podcastu Retro noty. Možná budete sami překvapení, kam až tohoto chlapíka, co původně nechtěl skládat ani pro hry ani pro filmy, jeho práce zavála…

Kde všude najdete podcasty Retro Nation?

Anchor
Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts
Overcasts
Pocket Casts
Radio Public
RSS Anchoru pro vaše podcastové aplikace
RSS Patreonu pro vaše podcastové aplikace

O podcastech Retro Nation

Retro noty jsou výpravami do říše (nejen) herní hudby a jejích skladatelů. Novinář Jarda Konáš si vybírá zajímavé skladatele nebo hudbu ze známých sérií a rozebírá je na ploše půl hodiny. Jarda je redaktorem Headlineru a autor úspěšných internetových pořadů Hudební masakry a Příběh písně.

Podcasty a další obsah RetroNation.cz můžeme natáčet kvůli podpoře od komunity na Patreonu. Děkujeme vám za ni! Jakékoliv dotazy a připomínky pište na email retronationrulez@gmail.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *